Edifici de 45 habitatges a Hostalric

Volums, accessos, connexió, tipologies

Planta baixa

Planta tipus

Secció

Concepte:

L’edifici es troba situat a Hostalric, a la comarca de La Selva dins la província de Girona i es desenvolupa al llarg de l’Avinguda Coronel Estrada, antiga carretera nacional que uneix el casc antic amb el nou Eixample de la ciutat.

Es tracta d’un edifici plurifamiliar aïllat de 45 habitatges de planta baixa més tres, una planta semisoterrani i una planta soterrani, així com una zona ajardinada. L’edifici està format per dos volums separats en “L”, que engloben un pati interior ajardinat amb camins peatonals. La solució adoptada aprofita la presència del jardí a sud i el paisatge a nord per fer dos talls a l’edifici per a primar les vistes i per crear una ventilació adicional. A la vegada s’aprofiten aquests talls per col·locar els nuclis de comunicació, que a través de passeres ens porten a cada habitatge.

La distribució interior dels 2 volums és clara i ordenada. A grans trets surten unes 4 tipologies diferents d’habitatges: els habitatges de dues habitacions en planta baixa amb jardí, habitatges de tres habitacions en cantonada, habitatges de tres habitacions que donen a les passeres, i habitatges de quatre habitacions a la part central. En planta semisoterrani hi ha la zona per a locals comercials i en la planta soterrani hi ha 75 aparcaments i trasters. L’edifici consta també de tota una zona ajardinada on es combina un espai més domèstic amb jocs infantils, zones d’estar, i un espai més verge deixant els arbres existents.

Equip Arquitectes: Elsa Bertran Brancós, Gregor Mertens, Elisabet Solé Cuatrecases

Promotor: Promobuilding Mirador d’ Hostalric, S.L.

Aparellador: SGS Tecnos, Xavier Condal Elies,

Estructura: Luis Bozzo Estructuras y Proyectos, S.L

Superfície construïda: 8.142,8 m²

Deja un comentario