Nova oficina per una Promotora a Barcelona

Zonificació, accessos, comunicació visual, circulació

Planta

Estat inicial:

L’espai existent ocupa una planta sencera de 575m2 d’un edifici de serveis, ubicat en una de les zones més representatives de Barcelona i es caracteritzava per la curta distància entre pilars, uns nuclis d’instal·lacions que interrompien la continuïtat de l’espai, i una profunditat excessiva per a la façana que li corresponia.

Concepte:

Els principals protagonistes del projecte són tres volums de vidre amb formes orgàniques. Per un costat contenen els espais més tancats, com les sales de reunions, les sales tècniques i petits magatzems que, alhora, amaguen els patis de ventilació que travessen la planta i, per l’altre, distribueixen els accessos a les diferents àrees funcionals. Al voltant d’aquests cossos apareix un espai continu i obert que permet una gran diversitat de perspectives visuals gràcies a l’ús de diferents tipus de vidre, cosa que ha facilitat satisfer una de les prescripcions del client: crear un recorregut perimetral que mostrés el conjunt de departaments operatius del grup promotor i permetés una ràpida comunicació en travessar-los. Els cossos de vidre fan corba, de manera que creen una tensió entre si, escenifiquen l’espai de circulació i s’adapten a cada una de les condicions particulars de la planta triangular del local.

El material vidre:

La pell dels tres cossos amorfs, que s’identifiquen pel color vermell bordeus, que a més a més interpreta el color corporatiu de l’empresa, aprofita totes les possibilitats d’un material com el vidre corbat, transparent, translúcid o opac, segons sigui necessari. Un vidre acolorit i corbat que fa desaparèixer els límits dels espais, amb el condicionant d’utilitzar la transparència per tenir una relació visual entre les sales de reunions i àrees de treball, i per tenir una connexió amb l’exterior des de l’interior d’aquesta profunda planta, mentre que esdevé opac quan ha de tancar zones no visitables.

Equip Arquitectes: Elsa Bertran Brancós, Gregor Mertens, Rosa Gomez (Interiorista)

Col·laboradors: Claudia Stolte

Superfície construïda: 575,0 m²

Fotografia: Marie-Caroline Lucat

Deja un comentario