Edifici de 27 habitatges a Sant Fruitós

Concepte

Planta baixa

Planta tipus

Planta quarta

Secció

Concepte:

El projecte es troba situat a Sant Fruitós de Bages dins la província de Barcelona. Es tracta d’un edifici plurifamiliar aïllat de 27 habitatges de planta baixa més quadre amb una planta soterrani destinada al aparcament.

Geomètricament, el projecte es concep com un cub de 22m de costat el qual es va modelant, incorporant-li cossos sortints i cossos entrants així com balcons segons convingui en la distribució en planta dels habitatges en cada cas. Així es va conformant la façana i s’obté, alhora diversificar les tipologies. La façana d’obra vista de diferents colors terrosos recorda els estrats del terreny de la zona. La distribució dels habitatges respon a l’obtenció d’una distribució clara i ordenada, que permeti obtenir una optimització d’espais així com la concentració en vertical de les instal·lacions. Els habitatges es col·loquen en la corona exterior de la planta reservant el nucli central per concentrar-hi els accessos verticals i els conductes reservats a instal·lacions que articulen l’accés als diferents habitatges. Un cop dins dels habitatges també s’hi distingeixen dues franges: l’interior on es concentren banys i cuines que aglutinen la major part d’instal·lacions, i l’exterior amb les sales i els dormitoris. S’ha dotat als habitatges en planta baixa d’una sortida exterior en forma de jardins privats.

Equip Arquitectes: Elsa Bertran Brancós, Gregor Mertens

Col·laboradors: Caterina Dominioni

Promotor: Mountain Lots S.L.

Aparellador: Gemma Giralt Liesa

Estructura: Luis Bozzo Estructuras y Proyectos, S.L.

Superfície construïda: 3488,7 m²

Deja un comentario