Edifici plurifamiliar de 24 habitatges a Hostalric

Concepte

 

Planta baixa

 

Planta tipus

 

Secció

 

Concepte:

L’edifici es troba situat a Hostalric, a la comarca de La Selva dins la província de Girona. El projecte s’estructura de manera esglaonada degut a la forta pendent del terreny de fins a 9 m. Els habitatges es distribueixen en dues franges paral·leles, amb una franja intermitja on es col·loquen els nuclis de comunicació i els espais de serveis, i que serveix per a generar una segona façana interior per als habitatges. L’edifici el podem dividir en dos blocs amb un nucli de comunicació vertical en cadascun d’ells. La planta soterrani també està dividida en dos aparcaments independents a diferents cotes. Degut al fort desnivell apareix una altre planta soterrani entre la planta de l’aparcament i la planta baixa que s’aprofita per a col·locar-hi trasters. Cada nucli serveix a 12 habitatges disposats paral·lelament al carrer Rafael Casanoves. Tots ells donen a dues façanes exteriors, essent que 8 d’ells ventilen a una façana exterior i a través de l’escletxa intermitja. El resultat és que els 24 habitatges disposen de ventilació creuada. El programa establert pels habitatges és de menjador – estar, cuina, tres dormitoris dobles i dos banys complerts. Té una geometria i una estructura molt clara i ordenada per tal de facilitar la seva distribució, la seva execució i optimitzar recorreguts i passos d’instal·lacions, així com una millor relació entre m² d’espais comuns i de circulació i m² d’habitatges. Partint de la base que els 24 habitatges són pràcticament iguals, mirats amb més deteniment estan farcits de variables que els personalitza o complementa, com pot ser la incorporació de safareigs, balcons, terrasses, trasters, girs de 180 graus per buscar un major assolejament o una possible sortida a l’exterior. La façana està composada amb dos tipologies d’obertures, finestres i balconeres individuals o dobles segons requeriments en planta i composició de façana.

Equip Arquitectes: Elsa Bertran Brancós, Gregor Mertens

Col·laboradors: Caterina Dominioni

Promotor: Promobuilding

Aparellador: Gemma Giralt Liesa

Estructura: Luis Bozzo Estructuras y Proyectos, S.L.

Superfície construïda: 3028,7 m²

Estat d’obra: Projecte executiu acabat amb llicencia d’obra

Deja un comentario