Casa unifamiliar II a Llança

Casa unifamiliar a Llançà

El gran desnivell entre carrers i la voluntat de la propietat de tenir un pis complet a peu pla marca el projecte des de l’inici. Alhora l’aprofitament de les vistes i el bon assolellament de l’habitatge són paràmetres importants per entendre el projecte i el seu desenvolupament.

Havia de ser una casa senzilla que vam intentar resoldre amb un volum net, recolzat sobre un sòcol i que s’abocava a les vistes. Un segon volum molt més secundari, d’obra vista fosca, articulava l’entrada de l’habitatge.

El descobriment de les vistes havia de ser un trànsit des de que entres fins que et situes davant de la gran finestra horitzontal. Vam intentar que aquesta passés de dins a fora amb un gest pràcticament imperceptible (només els separava la fusteria d’alumini).

La planta semisoterrani, amb un programa gairebé de pavelló de convidats, és un espai molt més tancat que fa la funció de sòcol. A aquest segon nivell es té accés a la piscina.

Un tercer nivell és una superfície ajardinada que s’obté aprofitant el sostre del garatge i ampliant així la superfície aprofitable de jardí del conjunt.

Arquitectes: Oriol Pau Buch, Gregor Mertens

Superfície total construïda: 275,2 m²

Deja un comentario