Reforma d’un dúplex a Barcelona

OR-01

OR-02OR-03

OR-04OR-08

OR-05OR-06OR-07OR-9Planta 1

OR-10Planta 2

OR-11Planta 3

Concepte

El projecte tenia com a premissa ser una reforma senzilla però amb voluntat de canviar totalment l’estil de l’habitatge, amb un pressupost reduït i amb l’ exigència d’utilitzar elements de construcció sostenible. L’habitatge de 134 m² construïts i situat al districte de Gràcia de Barcelona està dividit en 3 plantes. El concepte principal de la reforma és la creació d’un sol espai obert en la plana inferior que serveixi de zona de dia amb sala d’estar, menjador i cuina amb un ambient de loft. En la següent planta està situada la zona de nit, tres dormitoris i 2 banys en una distribució molt funcional i racional i en la última planta està situada una terrassa privada que dona a una plaça típica del barri. L’arquitectura interior és neutra i el color dominant és el blanc per pronunciar el caràcter i el propi color de la fusta de roure del parquet industrial i del paviment de roure massís de les escales. S’han utilitzat els següents criteris de construcció sostenible: l’espai continuo ha millorat la ventilació creuada de l’habitatge, les instal·lacions d’aigua estan concentrades per disminuir així el consum d’energia i d’aigua. Totes les aixetes són ecològiques per estalviar energia d’aigua calent sanitària i la pintura que s’ha utilitzat és ecològica. El paviment nou de parquet industrial de roure està tractat amb un vernís natural ecològic així com el paviment de roure massís de les escales.

Equip Arquitectes: Elsa Bertran Brancós, Gregor Mertens

Promotor: Privat

Inici i finalització d’obra: Juliol – Octubre 2014

Superfície construïda: 134 m²

Fotografia:   José Hevia