Loft a Barcelona

Estat actual

Es tractava d’un local situat en la planta baixa d’un edifici, emplaçat al carrer martí n.37, en el barri de Gràcia, a Barcelona.

El local té una superfície construïda de 143 m2 i, fins ara, estava destinat a magatzem d’una empresa de papereria.

Objectius:

Es tractava, doncs, d’adequar l’espai per a un futur habitatge, aplicant la filosofia de trobar un concepte que s’adapti a les necessitats de l’espai: aconseguint la màxima entrada de llum i augmentant la comunicació visual de l’interior cap a l’exterior des de qualsevol punt de l’habitatge, evitant espais residuals, tenint en compte les reduïdes dimensions i l’existència d’un pati exterior.

Tot això, conservant tots aquells elements, fruit de la seva catalogació.

Concepte:

El projecte expressa l’oportunitat que aporta la flexibilitat espacial que dona l’enginyeria d’instal·lacions ordenada. A través d’un element de partició, que al seu interior es troba ple de conductes, es divideix un espai diàfan en dues zones: la de dia i la de nit.

Banda activa és el concepte que hem desenvolupat en diversos projectes i aquí es formalitza en la reforma total d’un local comercial en un habitatge tipus loft.

La lleugeresa, però també la consistència d’una construcció a base de plaques laminades de guix, permet amagar els pilars interns i donar certa reserva visual a cada zona, preservant la intimitat sense necessitar un tancament físic.

Aplicació del concepte a l’espai

El projecte zonifica l’espai a través de la banda activa, un dispositiu espaial que absorbeix i recull tots els elements servidors, distribuint l’espai servit en una seqüència d’espais principals comunicats: estudi – sala d’estar – cuina – menjador – dormitoris.

La banda activa integra tots els serveis, com els banys, office, armaris i instal·lacions de l’habitatge.

Un ritme de calaixos acompanya a la vivenda, a mesura que s’avança per l’espai.

Emplaçament:                     C. Martí 37 baixos, Barcelona

Equip Arquitectes:              Elsa Bertran Brancós, Cristina Fernández Pérez

Promotor:                              BCN Novo Promocions, S.L.

Superfície construïda:        143,0 m²

Deja un comentario